Kepez Belediyesi ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen saz ve gitar kurslarına katılan kursiyerler, beldenin farklı yerlerinde gerçekleştirdikleri konserlerle büyük beğeni topladı.  Kepez Belediyesi ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi'nin iş birliği ile düzenlenen gitar kursuna katılan kursiyerler, Şef Can Başarır önderliğinde Turhan Mildon Kültür Merkezi'nde bir konser verdiler. Konserde, perküsyonda Baran Yekta Avcı ve kemanda Sevim Nur Başarır’ın da yer aldığı bir grup, müzikseverlere adeta bir gitar resitali sundu. Kursa katılan 16 kursiyer, performansları ile dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Çiçek Abbas gibi Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden bazı müziklerin de seslendirildiği gecede dinleyiciler mest oldu.

Bağlama Kursiyerlerinden Türk Halk Müziği Ezgileri
Bağlama kursuna katılan kursiyerler ise Halk Kafe'nin açık alanında vatandaşlara açık hava konseri verdiler. Şef Yekta Baran Avcı yönetimindeki 7 kursiyer, Türk Halk Müziği’nin seçkin eserlerini çaldı. Halk Bahçesi'nde düzenlenen bu konserde, perküsyonda Güray Kurt ve Öznur Yavuzel’in önderliğindeki kursiyerler, seçtikleri türkülerle adeta bağlamalarını konuşturdular. Performansları büyük beğeni toplayan kursiyerler, izleyicilere resital tadında bir konser sundu.

Çanakkale'de 9 bin 100 hektarlık alana su hizmeti Çanakkale'de 9 bin 100 hektarlık alana su hizmeti

Her iki konserde de Kepez Belediyesi ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla müziğe meraklı vatandaşların yeteneklerini sergilemesi ve müzik eğitimlerine katkıda bulunulması amaçlandı. 

Muhabir: Veysel Akın Salkın