• DOLAR %
  • EURO %
  • G.ALTIN %
  • BİST100 %
  • BITCOIN %
  • ETHERIUM %
SELİM YAZAN

Tüm Yazıları

SELİM YAZAN

Oyun Ve Halk Oyunları

Bir milletin kültür kalıpları, o milletin duygularının ve düşüncelerinin kalıplarıdır.

Oyun 2

Dil bir kültür aktarıcısı olduğuna göre, o kelimenin çok zengin bir kültür dünyasından birçok izler taşıyıp günümüze kadar getirdiğini buradan anlayabiliriz.

Oyun 1

İnsanoğlunu yeryüzündeki diğer canlı varlıklardan ayıran en önemli özelliklerinin başında, duygularını ve düşüncelerini belirli bir ses veya hareket kalıbı içinde ortaya koyması gerekir.

 halk İlmi (Halkıyyat) Selim Sırrı (Tarcan)

Biz bugün mühim bir cereyanın basında bulunuyoruz. yani halka doğru gidiyoruz. Halka gitmek. onun talim ve terbiyesiyle uğraşmak onun seviyesini yükseltmeğe çalışmak demektir.

Medeniyet

Üzerinde sık sık tartışılan ve kesin bir tanımı herkes tarafın dan kolaylıkla kabul edilmeyen başka bir kavram da medeniyet kavramıdır.

Kültür Ve Kültürün Nesneleri

Kültür, insani gelişmenin üstün bir özlemi ise, kültürün nesneleri -yani aklın gelecekte yapacağı sentezler için alıp kullanacağı malzemenin bütünü- nelerdir?

Kültür 4

Genellikle yazılı olan hukuk kurallarının dışında, yazılı olmayan kurallar da bulunmaktadır.

Kültür 3

Kültür kavramının geniş çerçevesi içinde yer alan ögelerin hemen hepsinin aktarılması, başka bir özelliği ortaya koyar.

Tecrübe 

Tecrübe hayat için ne demek oluyor. Birçok kişi için zaman, kimileri için iş kimileri için arkadaş kimileri için para ve bunların hepsi belki de kazanma ve kaybetme sürecinde geçen olayların tamamıdır

Kültür 2

Karşımıza bu düşünceler çıkınca; kişinin ilişki kuracağı, iletişim sağlayacağı topluluklar, gruplar, sınıflar, birlikler, dernekler vb. söz konusu olmaktadır.

Kültür 1

Kültür, çağdaş bilim adamlarının olsun, daha eskilerde kalan düşünce adamlarının olsun, üzerinde anlaşamadıkları bir kavramdır ve her dönemde birbirlerinden çok farklı biçimlerde tanımlanmıştır.

Türk Halk Oyunlarına Dair

Türk Halk Oyunları... Toprakları vatan kılan şehitlerimizin kanlarıyla suladığı memleketimizin canımız kadar aziz, burcu burcu çiçek kokan bütün köşelerinde, Ardahan’dan Edirne’ye, Hatay’dan Sinop ...

Yüzmenin Faydaları  

En sevdiğim şeylerin başında gelen yüzme hakkında sizlere birşeyler yazmak istedim.

Yönetimde Savurganlığın Önlenmesi

Kurumlardaki savurganlığın veya verimsizliğin derecesi, o kurumun yöneticisinin başarı derecesinin bir göstergesidir.

Kuruluşlardaki  Savurganlıklar Ve Giderilmesi 2

Tutumluluk, en yalın biçimiyle tutumlu olma ve bunu kesintisiz sürdürebilme durumudur. Bir başka tanıma göre tutumluluk, hedeflenen mal ve hizmet kalitesine ulaşılabilmek için yapılan kaynak kullanımı

Hoşgörü 

Kültürler ve insanlar yani bunları var eden iki etkileşimli unsur hepimizi derinden etkiliyor.

Kuruluşlardaki  Savurganlıklar Ve Giderilmesi 1

Öteden beri Milli Prodüktivite Merkezi verimlilik bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla her yıl Aralık ayının son haftasında “Verimlilik Haftası” kutlamaları düzenlemektedir.

Halk Bilimi-teknoloji İlişkisinin Yaşam Bağı Çözümlenmesi - 2

İnsanın Halk Bilimsel yürümesi, bu alanda çalışanların bilgileriyle ilişkilerinde, belli bir ihtiyat taşıması ile sağlanıyor.

Halk Bilimi-teknoloji İlişkisinin Yaşam Bağı Çözümlenmesi 1

Halk Bilimi ve teknoloji ilişkisinin, çağımız yaşamına etkilerinin irdelenmesinde yaşam bağının, üçlü kavram bütünlüğü ortaya çıkmaktadır.

Olanaklara Göre “Halk Bilimi Ve Teknoloji”  2

Bu altı duruşta, duruşla birlikte ya da duruş ardından gelen bir eylem  söz konusudur. Oysa eylemin değil de, edilimin olduğu duruşlar da vardır!

Resmî İlanlar
Haber Arşivi