23 Ocak 2019 tarihinden bu yana dört kez RTÜK Başkanlığı görevine seçilen Şahin’in görev süresinin sona ermesinin ardından, Üst Kurul üyeleri yeni başkanını belirlemek üzere toplandı. Gerçekleştirilen toplantıda RTÜK Başkanlığına Kurul üyelerinden Mehmet Daniş, Başkan Vekilliğine ise Orhan Karadaş seçildi.

Yüzyılın Konut Projesi'nin detayları belli oldu
Yüzyılın Konut Projesi'nin detayları belli oldu
İçeriği Görüntüle

Yeni Başkan Mehmet Daniş görevi devraldığı Ebubekir Şahin’e teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Sayın Başkanımızın RTÜK’e kazandırdığı vizyon, çalışma disiplini ve değerli katkıları için teşekkür ediyorum. Bizler de bu güçlü mirası daha da ileriye taşımak, ülkemizin medya politikalarına çağın gereklerine uygun biçimde katkı sunmak için var gücümüzle çalışacağız.”

Görevi devreden Başkan Ebubekir Şahin ise yeni Başkan Mehmet Daniş’i tebrik ederek şu sözleri söyledi: “Yeni başkanlık göreviniz hayırlı olsun. Üst Kurulumuzun vizyonuna ve misyonuna değer katacağınıza yürekten inanıyor ve her birinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

Şahin, görev süresi boyunca RTÜK’ün aileyi kırmızı çizgi olarak belirleyen, millî ve manevi değerleri merkeze alan bir denetim ve düzenleme anlayışıyla önemli adımlar attığını vurguladı. Şahin “Ülkemizin kıymetli gençlerini, çocuklarımızı ve ailelerimizi zararlı içeriklere karşı korumak, medya okuryazarlığını güçlendirmek ve engelli bireylerin medya erişimini artırmak için kararlılıkla çalıştık. Başkanlığa ilk seçildiğim günden itibaren Üst Kurulumuzu ulusal ve uluslararası düzeyde daha görünür kılmayı başardık. Bugün geriye dönüp baktığımda, bu hedef doğrultusunda önemli mesafeler kat ettiğimizi görmek beni son derece mutlu ediyor. Bu süreçte birlikte yol aldığım tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri, destekleri ve gayretleri için yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeni Başkan Mehmet Daniş ise şunları kaydetti: “En önemli görevimiz, Sayın Şahin’den devraldığımız bu bayrağı daha da yukarılara taşımaktır. RTÜK’ü toplumun beklentileri doğrultusunda daha güçlü ve daha etkin bir kurum haline getirmek için özveriyle çalışacağız.”

Kaynak: Haber Merkezi