Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerin ve din görevlilerinin önemini vurgulamak amacıyla 1986 yılından itibaren kutlanan Camiler Haftası, 2003 yılında din görevlilerinin de dahil edilmesiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak anılmaya başlanmıştır. 2011 yılından itibaren her yıl farklı temalar belirlenerek çeşitli etkinlikler düzenlenen bu hafta, din görevlilerine yönelik birçok yarışma ve etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu yıl Çanakkale İl Müftülüğü tarafından organize edilen etkinliklerin ilk ayağında, din görevlilerine yönelik "Ezanı Güzel Okuma" ve "Etkili Hutbe Sunumu" yarışmaları büyük ilgi gördü. Yarışmalar, Çanakkale Dumlupınar Camii'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Birincisi
"Ezanı Güzel Okuma" yarışmasında, Kınalı Kuzular Camii V. İmam Hatibi Fatih Daver, etkileyici performansıyla birinci seçildi. Daver, ezanı güzel bir şekilde okumadaki yeteneği ve sesiyle jüri üyelerinden tam not aldı. Yarışmanın bu aşamasını başarıyla tamamlayan Fatih Daver, il birincisi olarak bölge yarışmalarına katılmaya hak kazandı. "Etkili Hutbe Sunumu" yarışmasında ise Kepez Hamidiye Hacı İhsan Erenoğlu Camii İmam Hatibi Musa Karademir, hutbesiyle birinci oldu. Karademir, etkileyici konuşma tarzı ve içeriğiyle jüriyi etkileyerek il aşamasında birinciliği elde etti. Bu başarı, Musa Karademir'i bölge yarışmalarına taşıyacak.

Oto pazarı değil, kurban pazarı Oto pazarı değil, kurban pazarı

Gelecek Etaplar ve Türkiye Genelindeki Yarışmalar
İl birincileri, ilerleyen tarihlerde düzenlenecek olan bölge yarışmalarına katılacaklar. Bu yarışmaların ardından, 1-7 Ekim 2024 tarihlerinde kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Türkiye genelinde yapılacak final yarışmalarına katılacaklar. Türkiye genelindeki bu yarışmalar, din görevlilerinin yeteneklerini ve bilgi birikimlerini sergileyecekleri önemli bir platform olacak.

Editör: Coşkun Balcı