Ercan : "Hedefimiz Meclistedi Kadın Sayısını %50' Olmasını Sağlamak"
Ercan : "Hedefimiz Meclistedi Kadın Sayısını %50' Olmasını Sağlamak"
İçeriği Görüntüle

Çanakkale’de zabıta ekipleri, kent genelinde kaldırım ve yol işgallerine yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Yayaların güvenli ve rahat bir şekilde yürüyebilmesini sağlamak amacıyla yapılan uygulamada, özellikle esnaflar tarafından kaldırım ve yol kenarlarına yerleştirilen duba, reklam panoları ve çeşitli materyaller toplatıldı.

Kent merkezinde yaya yoğunluğunun en fazla olduğu Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinde yoğunlaştırılan denetimlerde, kaldırımların geçişi engelleyen unsurlar tek tek tespit edildi. Ekipler, işyerleri önüne yerleştirilen reklam panoları, flama ve bayraklar, lastik, varil ve benzeri eşyaları toplayarak kamyonetlere yükledi.

Zabıta yetkilileri, yapılan uygulamanın amacı hakkında yaptıkları açıklamada, son dönemde artan şikayetler doğrultusunda kent estetiğini ve yaya güvenliğini korumak adına bu denetimlerin artırıldığını belirtti. Özellikle bazı işyerlerinin kaldırım üzerinde fazladan alan kaplayarak yayaların geçişini zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Toplanan malzemeler belediye ekipleri tarafından ilgili birimlere götürülürken, esnafa da uyarılarda bulunuldu. Belediye yetkilileri, benzer ihlallerin devam etmesi halinde yasal işlem uygulanacağını ifade etti.

Çanakkale Belediyesi, vatandaşların şikayetlerinin değerlendirilerek düzenli aralıklarla denetimlerin sürdürüleceğini, kentin yaya kullanımına uygun, düzenli ve güvenli hale getirilmesinin öncelikleri arasında bulunduğunu vurguladı.

Dubalarrrrrr (5)

Dubalarrrrrr (555)

Muhabir: Coşkun Balcı