Evvela ifade etmek isterim ki bu memleket için ifa edilmesi gereken bir vazife zuhura geldiğinde bundan kaçacak tıynette biri olmadığım okurlarımın yüksek takdirlerindedir. Seçim takvimi açıklandığından beri, haydi Agah vakit tamam, diyenlerin sayısı bir elin parmaklarını çoktan geçti. Dengelerin bozulacağını anlayan ittifakların yerel temsilcilerini- karşı çay ocağının askıcısıyla, kargocu çocuğu- temayül yoklaması için farklı bahanelerle yanıma göndermeleri ve seçimin ikinci tura kalmaması için bitaraf olmam konusundaki üstü kapalı ısrarları da boşa değil. Şimdi, benim kişisel karizmamdan dolayı belli bir reyim var ama adaylıkla beraber yaratılacak sinerjiyle yüzde 20’ler, oluşacak ittifaklarla 35’ler, propaganda sırasındaki performansımla da 45’ler hayal değil.  A’dan Z’ye tüm kuşakların tarafıma teveccühü de düşünüldüğünde aday olursam , bu tarihi oy oranı ihtimaline karşı seçimlere Guinness’in  temsilci gönderebileceğini düşünüyorum .
 Ancak şartlara şöyle bir göz ucuyla baktığımda 555 bin 980 lira gibi bir meblağın yatırılması  ve 100 bin imza gerekliliğini gördüm. Bir sorun çıkmaması için gerekirse imzaları tek tek ben atarım ama 980 lirasını bir şekilde toparlayabileceğim ücretin 555 binlik küsuratı için şimdi patronun kapısını çalsam yok, sen gidersem ben ne yaparım, o zaman gazeteye de kilit vuralım gidelim gibi argümanlarla beni ikna yoluna gideceği aşikar.  E burada da kaç kişi ekmek yiyor, cumhurun halini anlamadan başına geçmek bize yakışmaz. Zaten bir kere adınızın telaffuz edilmesi önümüzdeki en az beş seçimde yine isminizin kamuoyunda tekrar gündeme gelmesi demek. Bu seferlik affımızı istesek de ömrümüzün geri kalanında yine kapımız çalınacaktır ve o zaman şartlar olgunlaştığında başka bir perspektiften bakma şansımız da olabilecektir.
Patrona, beyaz çay da güzel oluyormuş deneyelim mi, şeklinde siyasi bir mesaj verdim ama ‘çayı sonunda sıcak getirdin aferin’ diyerek karşı atağa geçti. Suyun artık iyice ısındı demek istiyor bana. Patron bilmiyor ki suyun ısınsa da önemli olan nereye doğru buharlaşacağındır.