Kış sebzelerinin zamanı geldi.

Kış sebzelerinin zamanı geldi. Ama çocuklar bu konuda biraz mutsuzlar. Özellikle karnabahar gibi sebzelerden uzak durmaya çalışıyorlar ama bizler de vitamini alması için çabalıyoruz.
O zaman klasik yöntemlerim dışına çıkmak zorundayız ve hem görünüş itibari ile hem de tat olarak çok seveceklerini düşünüyorum.

Yeşilist.com'da Onur Şef'in tarifini ben de sizlere ulaştırıyorum.

Zerdeçallı karnabahar pilavı
"Miktarlar göz kararı. İsterseniz hepsini eşit miktarda kullanın isterseniz ismine yakışan şekilde karnabahara ağırlık verin. Sırayla çiğ fındığı, havucu ve yapraklarıyla birlikte karnabaharı robottan geçirdim. Burada önemli olan hepsini iri bulgur boyutuna getirmek. Pilavı malzemeyi kavurarak ve uzun sürede pişirdiğim için, sıcaklığa dayanıklı, döküm veya çelik bir tencere kullanıyorum.
Tencerede az zeytinyağıyla önce fındığı kavuruyorum. Daha sonra havucu ekliyorum. İki dakika kavurduktan sonra karnabaharı da tencereye alıyorum. (Pazardan karnabahar alırken yaprağını da alın lütfen. Pazarcılar genellikle bunları ya atıyorlar ya da tezgâha altlık olarak kullanıyorlar. Ben bu pilavda sebzenin yapraklarını da kullanıyorum.) Biraz zeytinyağıyla birlikte tencereye koyuyorum. Karışıma baharat ekliyorum: kimyon, tuz, pul biber, karabiber, kişniş, zerdeçal. Bir yandan sebze karışımını kavurmaya devam ederken diğer yandan ufak bir tencerede arpa şehriye haşlıyorum. Sebzelerin olduğu tencereye haşlanmış şehriyeyi de ekliyorum. Şehriyenin haşlama suyundan tencereye birkaç kaşık ekliyorum, kavurma esnasında tencerenin dibinde oluşan lezzeti kaybetmemek için. Sebzeyle şehriyenin lezzetini birbirine karıştırmak için kavurmaya devam ediyorum. Tabağa aldıktan sonra üzerine tulum peyniri rendeliyorum. Sıcakken eriyen peynir bu sebzelere çok yakışıyor.
Tulum peyniri yerine tuzlu başka bir peynir de kullanabilirsiniz. Pilava istediğiniz gibi baharat ekleyebilirsiniz. Ben kimyonu mutlaka kullanın derim. Bu yemeğe acıyı özellikle yakıştırıyorum. Asya mutfağını seviyorsanız köri ekleyebilirsiniz."