Hafta sonu yasaklarında verimli geçirmek için sizlere güzel bir uğraşım var.
Hafta sonu yasaklarında verimli geçirmek için sizlere güzel bir uğraşım var.İki güne iki tarif...
Baharatları seviyorum, yemeklerde kullanmak inanılmaz güzel tatlar veriyor. Bu yüzden çeşit çeşit baharatlar alarak denemeler yapmak hoşuma gidiyor.
Baharatları kullanmaktan yana siz de mutluysanız bu tariflerin birini bugün birini yarın deneyebilirsiniz...
Fırında Muskatlı Patates Tarifi
- 1 kg taze patates
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 3 dilim pastırma
- Taze patatesleri kabuğuyla birlikte yıkayıp kurulayın. Enine ve boyuna ikiye kesin.
- Sosu için, zeytinyağını, oda ısısında yumuşamış tereyağını, rendelenmiş muskatı, tuzu ve karabiberi karıştırın.
- Patateslerle muskatlı karışımı harmanlayın. Yağlı kağıt üzerine aktarın. 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alın, kıyılmış dereotu ile zar şeklinde doğranmış pastırmaları karıştırıp hemen servis yapın.
Baharatlı kayısılı içpilav
Malzemeler
1 adet ince küp doğranmış kuru soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 avuç kavrulmuş iç badem, 2 avuç kuru kayısı, 3 bardak pirinç, 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı karabiber
tuz, 4,5 bardak et veya tavuk suyu, 1 avuç maydanoz
Yapılışı
Pirinci yıkayın ve süzün. Soğanları küp şeklinde ince doğrayın. Maydanozu
ince kıyın. İç bademleri teflon tavada yağsız kavurun.
Geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını birlikte kızdırın. Soğanı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar yumuşayınca pirinci ekleyin ve orta ateşte pirinç şeffaflaşıncaya
kadar kavurun. Sonra badem ve kayısıyı ilave edin. Toz kırmızı biber, tarçın, yenibahar, karabiber ve tuzla baharatlandırın. Tavuk veya et suyunu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda ateşten alın. Kıyılmış maydanozu ilave edip demlenmeye bırakın. 10-15 dakika sonra karıştırıp tabağa alın ve sıcak olarak servis edin.