Şööyle soğuk bir tatlı tarifi vereceğim bugün.
Şööyle soğuk bir tatlı tarifi vereceğim bugün. Sütlü Kadayıf tatlısı! Daha önceden duydunuz mu bilmiyorum ama bu tarifi küçükken komşu annem yapardı. Ben de bayıla bayıla yerdim tabi. Bu soğuk günlerde sütlü tatlılar çok güzel geliyor, bu yüzden bu tarif tam bu aya özel olmalı diye düşündüm.Malzemelere gelirsek, 500 gramtel kadayıf, 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi 100 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 3 su bardağı şeker 2 su bardağısüt 2 su bardağı su
Dikdörtgen veya kare olan orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın.Tel kadayıfları tel şeklinde ayırın ve eliniz ile havalandırın. Yarısını fırına vereceğiniz kabın tabanına serin. Üzerine çekilmiş ceviz serpiştirin.Kalan tel kadayıflarını da cevizlerin üzerine serpin.Bir tavada tereyağını, çok fazla kızdırmadan eritin ve sıvı yağı da üzerine ekleyin.Kadayıfın üzerine dökün ve yağı çekmesi için bir müddet dinlendirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Üst kısımları hafif kızarınca fırından alın.Kadayıf fırındayken bir tencereye şekeri, sütü ve suyu alıp, bir taşım kaynatın. Bu sırada karıştırmayı unutmayın. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın.Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine ılık olan şerbeti dökün. İlk sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin.
Servis ederken şekil verip üzerine fıstıkla şekil verebilirsiniz!
Afiyet olsun!