Kış geliyor ve tabi ki kış meyvelerinin kralı portakal yavaş yavaş tezgahlarda yer almaya başladı.

Benim gibi sürekli aynı şekilde yiyemiyorsanız bugün internette bulduğum ve benim de deneyeceğim tarifleri sizlere yazacağım. Siz de yapın, sonra yorumunuzu yazın. Bakalım bu tariflerle portakal sevmeyenler bile yiyecek mi :)



Portakallı Pilav

2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu ya da su
1/2 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 tatlı kaşığı safran
1 tatlı kaşığı tuz

Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin. Sürenin sonunda yıkayıp süzün. Tencerede yağı eritip pilrinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçler kıvama gelince tüm malzemeleri içine katıp, yemeğin üstü göz göz baloncuklar çıkararak fokurdamaya başlayınca altını iyice kısın ve 20 dakika kadar pişirin.

Portakallı Shortbread Tarifi;

200 gram tereyağı
100 gram toz şeker
1,5 adet portakal kabuğu rendesi
300 gram un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Fırını 180 C derecede ısıtın. Karıştırma kabında yumuşamış tereyağı ve şekeri çırpın. Sonra unu, portakal kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ekleyin ve hamur haline getirin. Ortaya çıkan hamur yumurta gibi tutacak bir malzeme olmadığından kırıntı gibi ufalanacaktır. Bu nedenle hamuru elinizle yuvarlak bir şekil yapmaya çalışmadan kırıntı halinde tart kalıbının içine dökün ve tart kalıbının içinde ellerinizle bastırarak şekil verin. Oldukça pratik ve basit bir yöntem. Hamurun üzerinde çatalla delikler açın ve keskin bir bıçakla, bıçağı tart tabanına değdirmeyecek şekilde (yani çok derin olmayacak) hamurunuzu şimdiden dilimlere ayırın ve buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin. 180 C derececedeki fırında 20 – 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tart kalıbından da çıkarın, üzerine hafifçe toz şeker ya da pudra şekeri serpin,pişirmeden önce hafifçe dilimlediğiniz yerlerden şimdi tamamıyla dilimleyin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.