Bu hafta sonu balık hafta sonu ilan ettim.
Bu hafta sonu balık hafta sonu ilan ettim. Son palamutlar çıkarken, kışı yemeden geçirdiğimizi fark ettim ve hafta sonu gelmeden balıkhalinden aldım hemen ailedeki herkese birer tane. E tabi her balık aynı şekilde pişirilmez, bunu bilen bilir.Ben en çok ama balığı fırında seviyorum.
Fırında Palamut tarifi buldum ve bunu deneyeceğim;
2 adet palamut
2 adet soğan
3-4 adet yeşil biber
3 adet domates
5-6 dal maydanoz sapı
Tuz
İstenilen baharatlar
1 tatlı kaşığı tereyağı
Balığı Soslamak İçin;
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı Kekik
2 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle yıkayıp suyunu sürdürdüğümüz balığı bir kasenin içerisine alarak üzerine tuz, karabiber, pul biber, kekik, limon suyu ve zeytin yağını ekleyerek ezilmeyecek şekilde karıştırıyoruz ve diğer malzemeleri hazırlayana kadar bir kenarda bekletiyoruz.
Bu arada soğan ve domatesleri halka halka doğrayarak fırın tepsimizin tabanına diziyoruz. Biraz tuz ve istediğimiz baharatları da ekerek üzerine balıkları diziyoruz, aralara yeşil biberleri, 5-6 dal maydanoz sapını ve 1’er çay kaşığı tereyağını aralara yerleştiriyoruz.
Üzerine kalan sosu ve küçük bir çay bardağı kadar su ekleyerek ( benim başka bir yemek yaparken ayırdığım domates suyu vardı onu kullandım) üzerini yağlı kağıt yada alüminyum folyoyla kapatarak 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz.
15 dakika kadar piştikten sonra üzerini açarak 15-20 dakika kadar daha pişirerek üzeri kızarınca fırından alıyoruz ve servis ediyoruz
Kaynak: https://www.nefisyemektarifleri.com/firinda-palamut-2445748/