Mutluluk keki nedir diye dediğiniz duyar gibi oldum. Geçenlerde samimi bir arkadaşıma ziyarete gittim.Kek yapmıştı çok güzeldi, moralim bozuk olmasını bile unutturdu adı ne dedim Mutluluk dedi.

Mutluluk keki nedir diye dediğiniz duyar gibi oldum. Geçenlerde samimi bir arkadaşıma ziyarete gittim.Kek yapmıştı çok güzeldi, moralim bozuk olmasını bile unutturdu adı ne dedim Mutluluk dedi. Bende tarfini sizin için paylaşıyorum mutlulukla

Mutluluk Keki Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 150 gr tereyağ
  • 150 gr bitter çikolata
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne ( Ben dondurulmuş kullandım)
Ganaj için:
  • 140 gr krema
  • 100 gr bitter çikolata
Mutluluk Keki Tarifi Yapılışı
  1. Tereyağ ve su bir tavaya alınır.
  2. Tereyağ eriyene kadar pişirilir, ocaktan alınır. 150 gr bitter çikolata eklenerek erimesi sağlanır, soğumaya bırakılır.
  3. Karıştırma kabına; Yumurta, toz şeker ve tuz eklenir mikserin yüksek devirinde köpük köpük olana beyazlaşana kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpılır.
  4. Süt ve soğumuş olan tereyağlı çikolatalı karışım eklenir.
  5. Mikserin düşük devirinde homojen kıvama gelene kadar çırpılır.
  6. Elenmiş un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve karbonat eklenir.
  7. Spatula ile yumurtaları söndürmeden altan üste doğru katlayarak karıştırılır.
  8. Kek kalıbı yağlanır ve unlanır. Kek karışımı yarısı kalıba dökülür.
  9. Vişnelerin yarısı üzerine dizilir. Kalan kek karışımı kalıba boşaltılır ve vişneler üzerine dizilir.
  10. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında içerisi pişene kadar (yaklaşık 35-45 dakika yinede kontrollü olun fırından fırına kullandığınız kalıba göre süre değişebilir) pişirilir.
  11. Kek fırındayken ganaj hazırlanır.
  12. Ganaj için; Krema cezvede ısıtılır (kaynatmayın) Bir kaseye alınır. İçerisine 100 gr bitter çikolata eklenir çikolata eriyene kadar karıştırılır soğumaya bırakılır.
  13. Soğuyan kek servis tabağına ters çevrilir. Soğuyan ganaj üzerine dökülür, dilimleyerek servis edilir.