Çiğ Börek, herkesin ismini duyduğu ama bazılarının hiç yemediği belki de görmediği bir börek.
Çiğ Börek, herkesin ismini duyduğu ama bazılarının hiç yemediği belki de görmediği bir börek.Mesela ben, ismini çok kereler duymama rağmen bir türlü yemek aklıma gelmemişti. Ben de nerede satılacağını bulmaya çalışmaktansa internetin de yardımı ile evde denemeye karar verdim.
Arkadaşlarımın beğenmesiyle başarabilmemin haklı gururunu yaşadım ve hemen sizlere yaptığım tarifi vermeye karar verdim.
Ne de olsa can boğazdan gelir...
Malzemeleri: 300 gr yağsız kıyma, 4 su bardağı un, 1 soğan, su, karabiber, sıvıyağ, tuz.
Yapılışına gelirsek; kıymayı, rendelenmiş soğanı ve bir çay bardağı su ile tuz ve biberini katarak yoğurun. Un, tuz ve suyla kulak memesi kıvamında bir hamur ortaya çıkarın. Hamurdan küçük parçaları açıp içinne kıymayı yerleştirin. Yarımay biçiminde kapatıp parmaklarınızla uçlarını kapatın. Börekleri kızgın yağda her iki yanını da pişirin ve çiğ böreğiniz hazır!
Afiyetler olsun!