Sonbahara girmiş olmakla birlikte, kışlık hazırlığımızı tamamlamamızın son zamanları.

Sonbahara girmiş olmakla birlikte, kışlık hazırlığımızı tamamlamamızın son zamanları. Elinizi çabuk tutmanız gerekiyor, domatesler kapış kapış gidiyor.
Kışlık hazırlamak çok önemli, kışın sera domateslerinin hem tadı olmuyor hem de besini. Üzerine zaten gdo lu besinler tüketmiş oluyor.
Çanakkale gibi bir yerde yaşıyoruz bu bizim büyük şansımız. Diğer illerde olan arkadaşlarım da bunu söylüyor. Buralara Çanakkale domatesi gelmiyor diye üzülüyorlar, bizim bu şansı değerlendirmemiz gerek.
Bu yüzden özellikle kış zamanı büyük alışveriş merkezlerinden sera domatesleri tüketmektense şu anda kendi üreticimizden aldığımız domatesleri konservelemek bence herkesin işine yarayacaktır.
Kışlık konserve hazırlamanın bazı püf noktaları var;
Çürük olmayan, orta olgunluktaki sebzeler seçilerek hazırlıklara başlanılır. Bu madde tazelik için önemlidir.
Sebzeler yıkanır ve sap kısımları ayrılır. İstenilen büyüklükte doğranır. Bu konserve kabını daha iyi kullanmak içindir.
Konservenin temel kuralı kullanılacak besinin hafif soteleme işleminden geçerek sıcak şekilde kapatılmasıdır.
Doğranan sebzeler bir tencere içinde hafif ateşte döndürülür ve kavanozlara eklenir. Sıcak şekilde eklendiğinde ömrü daha uzun olur.
Konserve kavanozlarının güvenlik testinden geçmesi gerekir. Bu test ise kavanozu ters çevirerek denenebilir.
Eğer ters şekilde çevrilen kavanozda akma meydana gelmiyorsa, konserve işlemi başarıyla tamamlanır.

Kaynak: https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/konserve-hazirlama-rehberiniz-tum-puf-noktalari-denenmis-12-tarif/