Kereviz 10 insandan ancak belki de 2 kişinin sevdiği bir sebze.
Kereviz 10 insandan ancak belki de 2 kişinin sevdiği bir sebze. Açıkçası benim de damak tadıma pek hitap etmiyor fakat içerisindeki zengin içeriklerden dolayı bu besinleri almak da istiyorum.Ben de sıradan kereviz yemekleri yerine, bana hitap etmeyen ağır kereviz tadını bastıracak tarifler araştırdım ve artık bu tariflerle daha rahat kereviz yiyebiliyorum.
Kereviz Dolması Tarifi
Malzemeler:
3 adet kereviz
2 adet havuç
100 gram kadar bezelye
1,5 limonun suyu
1 baş soğan veya 6 adet arpacık soğan
6 adet kesme şeker
Yeterince tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tarif:
Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır. Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve altı düz bir tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafına serpiştirilir. Her bir kerevizin üzerine 1 kesme şeker konur. Yarım limon suyu ile zeytinyağı çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrıca 1,5 çay bardağı daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilir. Isındıktan sonra servis yapılır.
Kerevizli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 kuru soğan
1 kereviz
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 buçuk çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı
Tarif:
Kerevizleri temizleyip küp şeklinde doğruyoruz. Yağı tencereye alıp ısındıktan sonra doğradığımız soğanları atarak kavurmaya başlıyoruz. Kerevizlerimiz de ekledikten sonra 6 dakika daha kavurmaya deva ediyoruz. Salçayı ve tuzu da ekleyip biraz çevirdikten sonra sarımsak ve bulguru da ekliyoruz. Biraz çevirdikten sonra pişirmeye bırakıp pişince servis ediyoruz.