Şu aralar tat ve fiyat ortalamasına baktığımız en tercih edilebilir balık sardalye gibi duruyor.

Şu aralar tat ve fiyat ortalamasına baktığımız en tercih edilebilir balık sardalye gibi duruyor. Yaz mevsiminde ailecek tükettiğimiz balık için çeşitli tarifler denemeyi ihmal etmiyorum. Sürekli aynı şekilde hazırlanan balık bir süre sonra ben de bıkkınlık oluşturabiliyor. Bu yüzden çeşitli şekillerde pişirmek ağız tadıma daha iyi gelir.
Kağıtta Sardalye ise en sevdiğim balık tariflerinin arasında.
Malzemeler: 1 kg sardalye, yarım bağ maydanoz,3 soğan ve 3 domates, 6-7 sivri biber, yağlı kağıt, zeytinyağı,tuz.

Doğanı kıyıp tuzle ovun ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Balıkların karnına soğanların yarısını doldurun. Kalan yarıyı, yağlı kağıtların üzerlerine yayın ve her bir kağıdın üzerine balıkları yatırın. Üzerine de küp küp doğranmış domatesleri ve doğranmış domatesleri ve doğranmış biberleri yayın. Kağıdın kenarları ortaya doğru kapatıp paketleyin. 180 dereceye ısıtılmış dırında pişirin.

Herkeslere afiyet olsun!