Ünlü oyuncu Çanakkale’den iki arazi aldı
Ünlü oyuncu Çanakkale’den iki arazi aldı
İçeriği Görüntüle

Özellikle 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete girmesi ve bölgeye yapılan yol ve tünel projeleri, şehri cazibe merkezi haline getirdi.

Yatırımcıların ve ünlü isimlerin de dikkatini çeken kent, yaz sezonunda pek çok tanınmış isme ev sahipliği yaparken; bazı ünlüler yazlık, ev, tarla ya da arsa alarak Çanakkale’de yatırım yapmayı tercih ediyor.

Son olarak ünlü Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Çanakkale ile ilgili esprili yorumu sosyal medyada gündem oldu. @canakkalekasifleri adlı Instagram sayfasında yayımlanan bir videoda bölge hakkındaki düşünceleri sorulan Ortaylı, kendine has üslubuyla şu sözleri dile getirdi:

“Buraya gelmesin kimse. İstemiyorum. Kimse gelmesin. Soranlara çok kötü bir yer. Ahalide de iş yok. Beni kandırdılar, diyorum. Gelmesinler. Gelmesin kimse. Sorana orası çok kötü, ahalisi de çok nâlet.”

İlber Ortaylı’nın esprili ve gülümseten açıklamaları sosyal medyada büyük ilgi gördü. Kısa sürede birçok beğeni ve yorum alan video, kullanıcılar tarafından “Çanakkale’yi koruma içgüdüsü”, “Esprili bir uyarı” şeklinde yorumlandı.

Muhabir: Murat Yüksel