Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP)'in 8 gönüllüsü, Atatürk'ün gazilik unvanı aldığı, adını tarihe altın harflerle yazdırdığı, tarihin akışının değiştirildiği ve büyük destanlara konu olan Çanakkale'den, Türk Kurtuluş Savaşı'nın ve Türk İnkılaplarının büyük önderi Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın ateşini yaktığı Samsun'a doğru yola çıktı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Çanakkale Bisiklet Platformu'nun düzenlenen "Çanakkale'nin Evlatları Atasının İzinde” Samsun Turu startı Troya Atı önünden Vali İlhami Aktaş tarafından verildi. Çanakkale Bisiklet Platformu’nun 8 gönüllüsünün Bisikletle 1050 kilometre yol kat ederek Samsun’a ulaşacağı start törenine Çanakkale Belediye Başkan V. Birten Sarıbaş, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin, Çanakkale Bisiklet Platformu Gönüllüleri, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Samsun’a gidecek Çanakkale Bisiklet Platformu gönüllülerine hayırlı yolculuklar dileyen Vali İlhami Aktaş, Çanakkale'nin Evlatları Atasının İzinde Bisiklet turunun gerçekleştirilmesinde katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Çanakkale Bisiklet Plarformu Gönüllüsü Doğancan Çetin “8 gönüllü 10 günde 100 Kilometre pedal çevirerek samsuna gideceğiz. Bu turun amacı aslında bisiklet kültürünü ve ulaşımı konusunda farkındalık yaratmak. Aynı zamanda Çanakkale Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’e Çanakkale’nin saygısını ne minnettarlığını iletmek için bu turu gerçekleştiriyoruz. Bu turumuz için bizi destekleyen herkese teşekkür ederim. Turumuzda ilk gününde Biga’ya gidiyoruz. Sonrasında Bursa, İznik, Bolu, Çerkez, Tosya Gümüş Hacıköy, Kavak ve Samsun şeklinde gerçekleşecek. Bu turun son 50 kilometresi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıktığındaki kurtuluş yolu olacak” dedi.

Sevi Gözay UĞURLU