Eylül ayında sofranızdan eksik etmemeniz gereken yemekler var.

Eylül ayında sofranızdan eksik etmemeniz gereken yemekler var. Öyle güzel ve çeşitli ki sofranıza renk katacak bu yemekler ile yeni tatlar da denemiş olacaksınız.
Ve tabi ki av yasağının kalkması ile balık sofralara çeşit çeşit düşecek. Palamut da beklediğimiz balıklardan...
Fırında Palamut
2 adetorta boy palamut balığı
6 yemek kaşığızeytinyağı
1 adetorta boy kuru soğan
1 yemek kaşığıtaze sıkılmış limon suyu
1 dalbiberiye
1/2 tatlı kaşığıtuz
1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

İç kısımlarını temizleyip bol suda dikkatli bir şekilde yıkadığınız balıkları kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Balıklara tat vermesi için rendenin ince kısmıyla rendelediğiniz kuru soğanın suyunu sıkın.
Derin bir kaba aktardığınız soğan suyunu; taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, biberiye ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
Palamutları karışımın içine alıp 30 dakika kadar bekletin. Sosu içine çekmeleri için aralarda ovun.
Kısa süre marine ettiğiniz balıkları karışımdan alıp karın ve üst kısımlarını tuzla ovduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp renk alana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Arzuya göre limon dilimleri eşliğinde paylaşın.