Eylül ayının sebzelerine şimdiden göz atmaya başlayalım!
Eylül ayının sebzelerine şimdiden göz atmaya başlayalım! Sebzeyi mevsiminde yemeyi uygun bulduğum için, her ay bitmeden bir sonraki ay için bakarım ve bu sebzelere uygun yemek tarifleri araştırmaya başlarım. Bu benim için en büyük hobi!Bu sene bunu sizlerle birlikte devam ettirmek çok isterim. Şimdi eylül ayında hangi sebzeler var derseniz mantar, pazı, mısır, patlıcan, kabak, kırmızıbiber, dolmalık biber, barbunya.
Henüz yaz mevsiminden yeni çıkılmış olduğu için ve gelecek soğuk aylara kendinizi hazırlamanız gerektiği için, ay boyunca sebze ve meyve tüketiminize önem vermeyi ihmal etmeyin ve enerji veren karbonhidratları da bünyenize almayı unutmayın.
Hemen kabak kullanacabileceğimiz bir tarifle de devam edelim;
Fırında Sütlü Kabak Tarifi İçin Malzemeler
4 adet orta boykabak
2 adetyumurta
2 su bardağısüt
1 çay kaşığıkarabiber
2 yemek kaşığısıvı yağ
1 çay kaşığıkuru kekik
1 daltaze biberiye(arzuya göre)
1 çay kaşığıtuz
Üzeri için:
200 gramrendelenmiş kaşar peyniri
1 avuçdoğranmış dereotu
Bir kabın içerisine süt ve yumurtayı çırpın. İçerine sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyin. Biberiyeyi de ekleyerek karıştırın.
Kabaklarınızı yıkayın ve kabuklu bir şekilde orta kalınlıkta dilimler elde edecek şekilde kesin.
Fırın kabının tabanına kabakları dizin. Üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan birkaç kepçe gezdirin.
Ardından üzerine kaşar peyniri ve dereotu serpin. Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrar edin.
150 derecelik fırında üzeri kızarıp kıvamı yoğunlaşana kadar 40 dakika pişirin. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.