Koronavirüs ülkemizde yayılmaya başladı, devlet çağrı yaptı ‘EVİNDE KAL’.
Koronavirüs ülkemizde yayılmaya başladı, devlet çağrı yaptı ‘EVİNDE KAL’.
Bu slogan gerçekten çok önemli çünkü salgının önüne geçebilecek tek şey bu. İşi olmayan evde otursun arkadaş! Zaten birçok iş yeri evinden çalışma yönünde çalışanlarını eve yolladı. Toplu buluşma alanları devlet tarafından geçici süre kapandı. Belli başlı mağazalar, bankalar ve kurumlar çalışmalarına devam ediyor. Ama yoğunluk olmadığı için herkes sosyal mesafesini koruyabiliyor ve böylece salgına davet çıkarılmıyor.
EVİNDE KALMAK, bu kadar önemliyken, kimileri bunu ciddiye almıyor ve gezmeye devam ediyor. Kendilerinin ne kadar büyük risk aldıklarını ve çevrelerine risk taşıdıklarının farkında bile değiller! ‘Bana bişey olmaz ben gencim’ diyenler de var… Yahu, tamam ama sen hasta olursan, o hastalığı başkalarına taşırsan o zaman ne anlamı kalacak… Sen atlatabilirsin ama bu virüsü ATLATAMAYACAK OLAN KİŞİLERE taşıyacak olman hiç mi vicdanını sızlatmıyor yahu!!!
Lütfen herkes Sağlık Bakanımızın tedbirlerine uysun ve EVİNDE KALSIN! Bu süreç kısa süreli arkadaşlar, sabredersek, ne kadar çabuk eve kapanır ve virüsün dağılacağı ortamı sağlamazsak o kadar çabuk atlatacağız ve o zaman göreceksiniz, diğer ülkelere de örnek olacağız!!
Koronasız haftalar diliyorum…