Birinci Amatör Lig A Grubu’nda mücadele eden Çanakkalespor, bu sezon oynadığı 13 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 25 puanla 2. sıraya yerleşti. Çanakkale'de futbolun büyük heyecan yaşandığı 1. Amatör Lig B Grubu’nda hafta sonu önemli karşılaşmalar oynandı. Kepez Hamidiyespor'un grup lideri olarak bir üst lige yükseldiği grupta, Çanakkalespor, Play-Off'lara kalmak için Esenlerspor maçına çıktı. Maça hızlı başlayan ve üstün bir performans sergileyen Çanakkalespor, rakibini adeta sahadan sildi. Karşılaşmada 6 gol atarak farklı bir galibiyet elde eden takım, bu sonuçla Play-Off'lara kalmayı garantiledi. Play-Off'larda Çanakkalespor’un rakipleri arasında B Grubu’ndan Çanakkale Arslancaspor, Gökçeadaspor ve Lapsekispor yer alacak. Bu takımlar arasında oynanacak olan maçlar, bir üst lige çıkacak olan takımı belirleyecek. Yaşanan galibiyete ilişkin bir açıklama yapan ve play-of hedefleri ile ilgili bilgiler veren Çanakkalespor Başkan Yardımcısı Tuğberk Güzel, yaptığı açıklamada  “Esenlerspor’u 6-0 gibi farklı bir skorla yenerek play off turuna kalmayı garantilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gollerimizi atan oyuncularımız Emrah Avcı (2), Osman Yılmaz, Halil Akın, Orhan Akın, Buğra Yavuz, penaltımızı kurtaran kalecimiz Volkan Özdoğan ve tüm oyuncularımızı yürekten kutluyoruz. Önümüzdeki hafta Karabiga Belediyespor'a karşı galip gelerek ligi grup 2. Si olarak tamamlamayı hedefliyoruz. Playofflarda karşılaşacağımız tüm takımları yenerek Süper Amatör Lig’e çıkacağımızdan eminiz. Oyuncularımız, teknik direktörümüz Işık Kahraman Sönmez ve teknik ekibimiz, başkanımız Erkal Turan ve yönetimimiz; hep birlikte playoffları 1. Sırada bitirmeye odaklanmış ve birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Tüm Çanakkale’lileri kalan 3 maçımıza da bekliyoruz. Şehrimizin efsanesi Çanakkalespor’un yanında olmaya çağırıyoruz     dedi. 

ÇOMÜ ilk defa bu sene o bölüme dört farklı programda öğrenci alacak ÇOMÜ ilk defa bu sene o bölüme dört farklı programda öğrenci alacak

Taraftarların Sevinci ve Takıma Destek
Çanakkalespor’un Play-Off'lara kalmayı garantilediği bu önemli maçta, taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı. Tribünleri dolduran ve maç boyunca tezahüratlarla destek veren taraftarlar, maç sonunda alınan farklı galibiyetle büyük sevinç yaşadı. Taraftar grupları, Play-Off maçlarında da takımlarına destek olacaklarını ve bir üst lige çıkma yolunda yanlarında olacaklarını ifade etti.
 

Muhabir: Veysel Akın Salkın