Başkan Atılgan Bayramiç'te yapılan çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdi. "Şu anda Bayramiç’te 40 bin metrekare kadar taş ihalesini gerçekleştirdik. Bu ihale kapsamında teslimatlar başladı. 40 bin metrekare civarda yol yapacağız anlamına geliyor. iki tane yeni su kuyusu yapacağız. Onların çalışmalarını yaptık. Malzemelerini aldık. Devlet Malzeme Ofisinden iki tane yeni çöp arabası aldık. Bir tane ekskavatör aldık. Bu alımları kendi kaynaklarımız ile yaptık. Şu anda bize teslim edilmesini bekliyoruz. Otogar inşaatımızla ilgili bu ay belediye meclisinde artık parselasyon planları geliyor. Ondan sonra o otogar alanında Bayramiç için önemli olan iş yeri problemlerini çözmek istiyoruz. Orada yeni bir iş yeri mahallesi oluşturmak istiyoruz. Kuraklık nedeni ile suyla ilgili çabalarımız her zaman devam ediyor. İki tane yeni park, çocuk parkı ihalemiz olacak. Onlardan birisi de gerçekten Bayramiç için yani konsept parklarından birisi olacak. Bu çalışmamızda devam ediyor. Önümüzdeki dönemde yine ihtiyaçlar doğrultusunda temel hizmetleri ön planda olmak üzere sosyal alanlarda da elimizden geleni çalışma ve yatırımları yapmaya çalışacağız.

Su Sıkıntısı Yaşamamak İçin Yatırımlarımızı Yapıyoruz

Başkan Atılgan tüm Dünya ve Türkiye’de kuraklık nedeni ile su sorununun çok ciddi seviyelere ulaşması nedeni ile ileride yaşanabilecek olan su sorunlarının önüne geçmek içinde önlem aldıklarını da ifade ederek şunları söyledi. "Bayramiç su ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu Bayramiç Barajı'ndan dereye bırakılan suyun yüzey suyu olarak kuyularımızı da alınmasıyla karşılanıyor. Bayramiç’in içme ve kullanma suyunun bir kısmı da Kaz Dağları'ndan geçmiş yıllarda döşenen 30 kilometrelik bir hatta Bayramiç’e geliyor. Barajımızdan her zaman Bayramiç'in kendi su ihtiyacını karşılayacak kadar su bırakılıyor. Ancak yüzey suyu aldığımız için hızlı yağan yağışlarda Barajdan gelen yüzey suyu bulanıklaşıyor. Geçen haftaki yoğun yaşışlarda barajdan gelen suda böyle bir bulanıklaşma yaşandı. Bu durumun önüne geçebilmek içinde proje hazırladık. Yeni iki tane temiz olan kuyumuz var. Bunlara iki tane daha ekleyip temiz olan suyu kapasitesini arttırıp bu sorunu da ortadan kaldıracağız. Bir de yine serhat bölgesinin daha ilerisinde yani Edremit tarafına düşen bölgede birkaç noktada daha su toplama çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmalar ile birlikte birkaç yıl için su sorununa çözüm sağlayacağız Ama su konusundaki nihai hedef tabii ki Bayramiç Barajı'ndan geçmiş dönem yaptığımız protokol gereği içme suyu arıtma tesisini yaparak oradan arıtılmış suyu Bayramiç’e vermek gelecekteki hedefimiz. Gelecekte tabii Bayramiç için su sıkıntısı çekmesi düşünülmüyor. Çünkü barajımız var. Büyük bir baraj. Bu baraj tarımsal sulama amaçlıda kullanılıyor."

4,9 büyüklüğünde deprem
4,9 büyüklüğünde deprem
İçeriği Görüntüle

Çeltik Ekimine Dikkat Çekti

Başkan Atılgan Çanakkale ve birçok ilçesinde su sıkıntısının ciddi derecede yaşanmaya başladığını da sözlerine ekleyerek Çeltik ekimi konusunun ilgili kurumlar tarafından dikkatle ile takip edilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Atılgan çeltik üretiminin ciddi su ile yapıldığını ve bu durumun önemli olumsuzluklar yarattığını hatırlatarak şunları söyledi. " Önümüzdeki dönem tabii çeltik üretimi konusu devlet tarafından da dikkatle değerlendirilmesi gereken bir konu olduğuna inanıyoruz. Çünkü çeltik üretiminde çok fazla su kullanıyor ve bazen hem meyve üreticilerini hem de su kullanıcısı olarak şehirleri zor duruma düşürebiliyor. Bunlar tabii devletin gerekli organlarının gerekli kararlarıyla bir noktaya getirilmesi gereken konular diye düşünüyorum."

Muhabir: Ogün İnal