Çanakkale’de zeytin hasadının başlamasıyla zeytin yağı üretim ve paketleme tesislerinde de çalışmalar hızlanmaya başladı.
Yeni sezonun başlamasıyla Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda denetim mühendisleri, zeytin yağı dolum tesislerinde inceleme gerçekleştirildi.
Çanakkale’de faaliyet gösteren zeytin üretimi, zeytinyağı üretimi ve dolum işlemi yapan 276 işletme 288 kez denetledi.
2025 yılı içerisinde yapılan denetimlerle üretimi kontrol altında tutan gıda mühendisleri, Çanakkale’nin coğrafi işaretli zeytin yağını da kontrol altında tutuyor.
İşletmelere yönelik gerçekleştirilen denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Gıda ve Yem Şube Müdür Demet Kocabıyık, “Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ilimizdeki zeytinyağı dolum tesislerinde kapsamlı bir gıda denetimini gerçekleştirdik. Bu denetimlerde üretim alanları, dolum hattı, hijyen koşulları ve etiketleme süreçleri titizlikle inceledik. Zeytin hasadı ve zeytin yağı üretim dönemlerinde denetimlerin sıklaştırılması sofranıza gelen her damla zeytin yağının güvenli ve kaliteli olmasını sağlamak için denetimlerimiz titizlikle devam edecektir. Vatandaşlarımızın da sağlıklı gıda tüketebilmeleri için zeytinlerimizden gelen her damla yağı titizlikle denetliyoruz. Tüketici olarak her hangi bir sorunla karşılaştığınızda alo 174 tüketici danışma hattını arayarak yardım alabilirsiniz. Sağlık ve güvenlik için her zaman vatandaşların yanındayız” ifadelerini kullandı.