Çanakkale’de süt kalitesinin artırılması ve sürdürülebilir üretimin desteklenmesi amacıyla üreticilere yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi.
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, süt kalitesinin artırılması ve sürdürülebilir üretimin desteklenmesi amacıyla üreticilere yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi. Düzenlenen bilgilendirme toplantısında akademisyenler ve alanında uzman isimler, süt üretiminde kaliteyi etkileyen unsurlar üzerine sunumlar yaptı. Eğitimlerde; hayvan besleme yöntemleri, genetik faktörlerin süt verimine etkisi, hijyen ve sağım teknikleri ile hayvan sağlığının korunması konularında detaylı bilgiler paylaşıldı.
Katılımcılara ayrıca, sütün pazarlanabilirliğini artıracak kalite standartları ve sürdürülebilir üretim uygulamaları hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.




