Sabah saatlerinde gerçekleşecek karşılaşma için kentte iki ayrı noktada toplu izleme etkinliği düzenlendi.
Milli Heyecan Başlıyor
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı Çanakkale’de dev ekranlara taşınıyor. ABD, Kanada ve Meksika’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada D Grubu’nda yer alan A Millî Futbol Takımı, ilk maçında Avustralya ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma, Türkiye saati ile 07.00’de Kanada’nın Vancouver kentindeki BC Place Stadyumu’nda oynanacak. Bu tarihi mücadele öncesinde Çanakkale’de vatandaşların maçı toplu şekilde izleyebilmeleri için iki ayrı noktada organizasyon hazırlandı.
Hamidiye Tabyaları’nda Milli Maç Heyecanı
Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Hamidiye Tabyaları’ndaki hangarda dev ekran kurulurken, vatandaşlar sabah saatlerinde milli maç coşkusunu hep birlikte yaşayacak. Organizasyona katılacak izleyicilerin kendi kamp sandalyelerini getirmeleri gerektiği de duyuruldu.
Kepez’de Dev Ekran Kuruldu
Kepez Belediyesi de karşılaşma için Halk Kafe’de dev ekran kurarak vatandaşları buluşturacak. Belediye, etkinliği “Dünya Kupası Heyecanını Hep Birlikte Yaşayalım” ve “Çaylar Bizden” sloganlarıyla duyurarak tüm sporseverleri maça davet etti.
Grup Maçları Devam Edecek
A Millî Takım, Avustralya karşılaşmasının ardından ikinci maçında 20 Haziran Cumartesi günü San Francisco Bay Bölgesi Stadyumu’nda Paraguay ile karşılaşacak. Grup etabındaki son maç ise 26 Haziran Cuma günü Los Angeles Stadyumu’nda ABD’ye karşı oynanacak. Çanakkale’de düzenlenen dev ekran etkinlikleriyle birlikte vatandaşlar, millî takımın Dünya Kupası yolculuğunu hep birlikte takip etme imkânı bulacak.




