Anadolu Hamidiye Tabyasında etkinlik alanına kurulan uzun mangallara atılan hamsiler ekmek arasında vatandaşlara ikram edilirken bir yandan da festival coşkusu devam etti. Vatandaşların ekmek arası hamsiye yoğun ilgi gösterdiği görülürken ekmek arası hamsisini alan vatandaşlar konser alanına geçerek etkinlikleri izledi. Karadenizli Çanakkaleliler ise kemençe eşliğinde horon tepti.
Çanakkale Karadenizliler Derneği (ÇAKARDER) Başkanı Yusuf Çakar bu sene dernekleri tarafından ikincisi düzenlenen ve rahmetli ünlü sanatçı sanatçı Volkan Konak anısına gerçekleştirilen 2. Hamsi Festivalinde, Karadeniz örf ve adetleri ile damak lezzetlerini bir kez daha Çanakkale’de sergilendi.
Festivalde etkinlik alanında Karadenizli sanatçıların Çanakkale’de yaşayan Karadenizlilerin memleket özlemini giderdiğini ayrıca Çanakkalelilere de Karadeniz müziğini sevdirdiğini ifade eden dernek başkanı Çakar hamsinin tam zamanı olması nedeni ile etkinliğin son gününde 2 ton hamsiyi hazırladıkları mangallarda pişirerek etkinlik alanına gelen vatandaşlara dağıttıklarını söyledi.
2. Hamsi festivalinin son gününde Karadeniz'in güçlü sesleri Filiz Yıldırım, Taner Eyüpoğlu ve Grup Koliva sahne alacak.






