Her ayın balıkları başka...

Her ayın balıkları başka...
Bu ayın en güzel balıklarını seçerek yememiz gerekir. O yüzden hangi balık hangi ayda yenirse, o balığı yemeliyiz.

NİSAN: Nisan ayında gümüş, izmarit, kalkan, mersin, morina, levrek, kefal, kaya balığı lezzetlidir. Nisan ayında en fazla avlanan balıklar kalkan, levrek, mercandır. Nisan ayındaki en lezzetli balık yine kalkandır bol zamanı nisan ayıdır.

Levrek en sevdiğim balıklardan. Bir de onu pişirmenin güzel bir tarifini bırakalım şuraya...
Balığı yıkadıktan sonra suyunu süzün. İri boy levrek yapıyorsanız yanlarına birkaç adet çizik atın ki iyi pişsin
Kekiği ve limon dilimlerini balığın içine yerleştirin. Etrafına ve üstüne de dağıtabilirsiniz.
Ufak bir kase içerisinde limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiberi karıştırın ve balığın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtmış olduğunuz fırında üzerini kapatmadan 200 derecede 25-30 dk kadar pişirin. Süre ile ilgili açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.