Hiç öyle olur mu diyeceğiniz bir tarifim var bugün!

Hiç öyle olur mu diyeceğiniz bir tarifim var bugün! Bamyalı piliç!
Yahu tavukla bamya nasıl bir arada olur demeyin, inanın lezzetinden parmaklarınızı yersiniz.
Kime yapsam herkes ilk önce önyargıyla yaklaşmıştı bu yemeğe, sonrasında ise telefonlar almaya başladım 'ya şu bamyalı pilicin tarifini versene' diye...
Rutin yemekler yapmaktan sıkılanlar için birebir tarif işte;
1 piliç, yarım kilo bamya, 4 domates, yarım limon, katıyağ, ayrım bardak su, karabiber ve tuz.
Yapılışına gelirsek; pilici küçük parçalar abölün. Tencereye önce piliç parçalarını daha sonra da doğranmış domatesleri yayın. Yağını, karabiberini ve tuzunu atın. 15 dakika pişirin. Sonra ayıklanmış bamyaları da üzerine katın, limon suyunu ve suyu ekleyen, bamyaklar pişene kadar pişirin.
Hadi afiyet olsun!