Rafine şeker kullanmadan da güllaç yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Rafine şeker kullanmadan da güllaç yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Aaa o da nasıl olacak diye şaşırdıysanız, 'baaal' gibi olur.
Çünkü şeker yerine bal kullanıyoruz efendişm ve sağlıklı bir tatlı elde etmiş oluyoruz. Ben güllaç tatlısını çok seviyorum, Ramazan'ın en sevdiğim şeylerinden biri. Ama rafine şekerle yapınca çok tatlı oluyor ve beni hemen bayıyor o yüzden bal ile yapınca hem sağlıklı hem daha lezzetli oluyor.
İşte tarif...
1 yemek kaşığıbal
1 çay bardağıceviz(veya fındık)
2 su bardağısüt
2 adetgüllaç yaprağı
1 yemek kaşığıdoğal gül suyu

Sütü ısıtın, kaynamadan ocaktan alın. İçine balı ekleyin, karıştırın.
Süt ılındıktan sonra dörde böldüğünüz 1 güllaç yaprağını süte batırıp küçük bir tepsiye veya kaba yerleştirin. Benim kabım 20x20 cm.
Üzerine bir kepçe süt dökün ve fındığı ekleyin. Kalan güllaç yapraklarını da süte batırarak dizin. Kalan sütü de üstüne dökün.
Ben dolapta 2 saat beklettikten sonra üzerini fıstık ve kayısı ile süsledim. Elinizdeki malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: https://yemek.com/tarif/sekersiz-gullac/