Coronanın yayılması ile birlikte herkes kendine dikkat etmenin peşinde.

Coronanın yayılması ile birlikte herkes kendine dikkat etmenin peşinde. E haksız da değiller tabi, sonuçta kimse bu virüsü karşısına almak istemiyor. Bu yüzden de bağışıklık sistemini güçlendirmek istiyor.
Ben de bununla ilgili güzel bir yazı buldum.

Protein, vücudun savunma mekanizmasının bir parçasıdır. Deniz ürünleri, yağsız et, kümes hayvanları, yumurta, fasulye ve bezelye, soya ürünleri ve tuzsuz fındık ve yağlı tohumlar da dahil olmak üzere çeşitli proteinli yiyecekleri diyetinizden eksik etmeyin.
A vitamini, bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Ağız, mide, bağırsak ve solunum sistemini sağlıklı tutarak enfeksiyonlardan korur. Bu bağışıklık destekleyici A vitamininden faydalanabilmek için tatlı patates, havuç, lahana, ıspanak, kırmızı biber, kayısı tüketebilirsiniz.

C vitamini, antikor oluşumunu uyararak ve bağışıklığı güçlendirerek sizi enfeksiyonlardan korur. Başlıca C vitamini kaynakları portakal, greyfurt ve mandalina gibi turunçgiller, kırmızı biber, çilek ve domates suyudur.

E vitamini bir antioksidan olarak çalışır ve serbest radikalleri nötralize ederek bağışıklık fonksiyonunu geliştirebilir. E vitamini eksikliği yaşamamanız için ayçiçeği tohumu, badem, bitkisel yağlar (zeytin, ayçiçek yağı gibi), fındık ve fıstık ezmesi yiyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Çinko, bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına ve yaraların iyileşmesine yardımcı olabilir. Çinko, yağsız et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, süt, tam tahıl ürünleri, fasulye, fındık ve diğer yağlı tohumlardan alınabilir.

Vücudunuzun savunma sistemini güçlü tutmak için B6 vitamini, folat, selenyum, demir, prebiyotikler ve probiyotikler gibi diğer besin türlerini de yemek planınıza almalısınız.