20–28 Aralık tarihleri arasında, Zafer Meydanı Nedime Hanım Konağı’nda düzenlenecek şenlik, tam 9 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Türkiye’nin zengin mutfak kültürünü yansıtan organizasyonda; Hatay, Gaziantep, Afyon, Kayseri ve Trabzon başta olmak üzere birçok ilin yöresel ürünleri ve geleneksel tatları yer alacak. Şenlik boyunca hem alışveriş yapmak hem de yerinde lezzetleri tatmak mümkün olacak.

Hatay ve Gaziantep mutfağı öne çıkacak

Festivalde özellikle Hatay ve Gaziantep mutfağı ön plana çıkıyor. Hatay’a özgü kağıt kebabı, Harbiye kebabı, içli köfte, sarma ve dolmalar damaklarda iz bırakacak. Gaziantep’in dünyaca ünlü baharatları ise hem ev kullanıcıları hem de restoran işletmecileri için önemli bir fırsat sunacak.757B267E D726 4Eb8 A574 Aaba86C91C63

Anadolu’nun klasik tatları da sofrada

Çanakkale’de şehit babası son yolculuğuna uğurlandı
Çanakkale’de şehit babası son yolculuğuna uğurlandı
İçeriği Görüntüle

Şenlikte Anadolu’nun vazgeçilmez lezzetleri de ziyaretçileri bekliyor. Afyon’un kaymağı, sucuğu ve lokumu, Kayseri’nin mantısı, pastırması ve sucuğu ile Trabzon’a özgü süt ürünleri, festival alanında geniş bir lezzet yelpazesi oluşturacak.

Yerinde tadım ve oturma alanlarıyla keyifli deneyim

Festival alanında kurulacak oturma düzeni, ziyaretçilere kebaplardan yöresel ev yemeklerine kadar birçok ürünü yerinde tatma imkanı sunacak. Gastronomiye ilgi duyanlar, farklı yörelerin mutfak kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak.

73Fcfd83 1Aa7 41B9 8728 13Ac4522C901-1

Çanakkale 9 gün boyunca lezzet durağı olacak

Yemek tutkunları ve Anadolu mutfağını keşfetmek isteyenler için kaçırılmayacak bir etkinlik olan Gastronomi & Yöresel Lezzetler Şenliği, Çanakkale’yi adeta Anadolu’nun lezzet merkezi haline getirecek.

Abf789A4 06Ea 436E A212 Eb5Dc996Edd2

Muhabir: Murat Yüksel