Şifre sahibi tanıdıklarımın daha yeni lütfetmesiyle filmi izleyebildim de siz değerli okuyucularıma fikirlerimi sardetebileyim.

Şifre sahibi tanıdıklarımın daha yeni lütfetmesiyle filmi izleyebildim de siz değerli okuyucularıma fikirlerimi sardetebileyim. Çoğunluğunuz belki filmi izlemiş de olabilirsiniz ama bir seyirci-yönetmen(kendime yeni taktığım bir lakap) gözüyle yeniden değerlendirme fırsatını sizlere sunmaktan da imtina edemem.
Öncelikle, filmin çekildiği şu burnumuzun dibindeki güzelim Assos’a yeterince gidemeyişime ne kadar hayıflansam az, ‘çok verimli topraklar be ya’. Ama bizim ailecek, günübirlik bile Assos’ta tatil yapabilmemiz için Yalın kadar büyük çapta olmasa da etrafımızdaki beş on kişiyi dolandırmamız gerekir. Ondan sonra işin yoksa önüne gelenin boğazına sarıl dönüşte. Kepez Sahili’nin pazarları müdavimi olmaya devam edeceğiz bu yazda anlaşılan.
Farkındaysanız filmi analiz etmeye başlayamadım yazının yarısına gelmeme rağmen. Kendi hayat hikayemin çizgisel hareketine çok benzettiğim için elim rahat gezinemiyor klavyede. Olması gereken yerle olduğu yer arasında büyük bir makas var sayın okuyucu. İyi bir film için bütün şartlar haiz iken sonuçta olamamış bir filmi izleyerek kalktım koltuktan ve kendimle de bağlantıyı o zaman kurdum. Bir insanın mükemmel bir kariyer ve başarılı bir iş hayatı için bütün imkanlara ve doğuştan gelen kabiliyetlere rağmen bulunduğu yer itibari ile bu konumdan şimdilik ne kadar uzakta olduğunu gördüm ve bir dönüm noktası olarak bu filmi izlediğim anı seçtim.
‘’Çiftlik işinde de çok para varmış ama bankasını kurmak lazım’’ dedim usulca çayı bırakırken, ‘’önemli olan işi yıkabileceğin iki üç kişi bulmak, hem Assos’ta bize uzak değil gider yerleşiriz beraber’’ dedim. ‘’Yalın hiç olmazsa kendine saldıranları öldürüyor benim elimi kana bulama Agah’’ şuradan hemen çık işim var diyerek mukabelede bulundu. Bu yaptığının doğru olmadığını spoiler verdiğini söylemeye çalşırken ayağa kalkmaya yeltendiğini görünce biri kolumdan tutmasa çarşıda Yunan adalarına kadar kaçmayı düşünüyordum.