Halk Oyunlarına hizmet edenler olumlu çalışmalarını ve değerlendirmelerini toplumla paylaşmaları gerekiyor.

Halk Oyunlarına hizmet edenler olumlu çalışmalarını ve değerlendirmelerini toplumla paylaşmaları gerekiyor. Mevcut elde edilen malzemelerin  sergileneceği “..Halk Kültürü Yerel Müzelerinin..” oluşumunu sağlamak, 21.Yüz yılda Toplumsal değerlerimizi tanıtmak gerekiyor. Bunları yapabilmek için çok çalışmak gerekiyor. Bunun için  Halk Kültürüne hizmet edenlerin olumlu imaj yaratmaları ve bu potansiyel gücü yerel yönetimlerinde desteklemeleridir. Yerel yöneticiler kendi yörelerine hizmette, ellerindeki avantajları değerlendirmeyi iyi bildikleri  için, kendi potansiyellerini kullanacaklardır. Yerel yönetimler, bu alanda yapılacak çalışmalara destek vermek ve derleme sonuçlarını konuya hizmet edenlere iletmek zorundadır. Halk Kültürü ile ilgili teknolojik bilgiler ve bilgilendirmeler Anadolu’nun Halk Oyunları derlemeciliği açısından gereklidir.  
Yukarıda detaylı olarak Halk Oyunlarıyla ilgili yapılan değerlendirmelerin ışığında, görsel Medyada Halk Oyunlarımızın gösterilmesi, onun taşıdığı kültürel değerlerin yansıtılması, son zamanlarda ki dans yarışmaları furyasıyla bozulmaya yönelen kültürel değerlerimizin korunması, Halk oyunlarımızın sevdirilmesi, gelecek kuşaklara aktarılması, gençlerimizin sosyal ve kültürel çalışmalara yönlendirilerek, millet ve memleket sevgisinin güçlendirilmesi, Halk Oyunlarımızın gençlerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerinde değerlendirilmesi, Avrupa Birliğine girme aşamasında olduğumuz yirmi birinci yüzyılın bu ilk çeyreğinde, ülkemiz çocuklarının sağlıklı birer fert olarak yetişmelerine katkı sağlayacak faaliyetleri desteklemek amacıyla, Halk Oyunlarına hizmet edenlerin işbirliği yapmasında yarar görülmektedir.
Yerel yönetimlerle ilgili yapılacak yeni düzenlemelerle, Kamu elinde büyük ölçekte oluşacak bir HALK KÜLTÜRÜ BANKASININ, ULUSAL ve YEREL YÖNETİMLERDE HALK KÜLTÜRÜ EVLERİ İLE MÜZELERİNİN, Kurum-Kuruluş ve Özel kişilerde oluşması sağlanacak HALK KÜLTÜRÜ ÜRÜNLERİ KOLEKSİYONLARININ meydana gelmesi  Halk Kültürünün Anadolu insanına ulaşmasını sağlayacaktır. Düşünülen bu yapısal  değişikliklerle Halk Oyunları da öncelikle Millî Kültürümüze, ülke ve yerel yönetimlerde yaşayan insanlarımıza katkılar sağlayacaktır.