30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun!

30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun!
Bugünün tarihine inmek lazım, bilmek lazım neden kutluyoruz bu bayramı.
“Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.”

Ne kadar da şanlı tarihimiz var!
Bu sene pandemiden ötürü bir türlü doyasıya kutlayamadık. İçimiz biraz bu anlamda buruk ama olsun çok şükür bugünlere geldik de bu bayramı yine de görebiliyoruz. Milletimiz, vatanımız bugünleri görebildiği için çok mutluyum.
Belki sokaklara rahat rahat çıkamıyoruz, marşlarımızı söyleyemiyoruz meydanlarda… Ama gelecek sene bunları kat be kat yaparak telafi ederiz diye düşünüyorum. Şimdilik bayraklar balkonlarda gelecek sene elimizde olacak ve sokaklarda olacağız!
Tekrar bayramınızı kutluyorum…
İyi haftalar dilerim…