Artık birçok şeyi evimizde yapmayı öğreniyoruz.

Artık birçok şeyi evimizde yapmayı öğreniyoruz. Yoğurt da bunların başında geliyor.
Köylerden süt alıp yaptığımız yoğurtlar gerçekten çok da şahane oluyor. Özlemişiz ya hu bu günleri...
Evde yoğurt yapmak isteyenlere püf noktalar buldum onları paylaşacağım....
Eğer fırında yoğurt mayalayacaksanız mutlaka kabın ağzı olacak şekilde fırına koyun.
Yoğurdunuzun mayalanma sürecinde fırının kapağını hiç açmayın. İdeal kıvam için en az 6 saat fırında kaldığına emin olun. Çalışan fırın yönteminde bu süre, 4 saattir.
Soğuk fırında yoğurt mayalayacaksanız, fırına koyacağınız sütün kapağı mutlaka kapalı olmalı.
Mayalama işlemi tamamlandıktan ve yoğurdu fırından aldıktan sonra, birkaç saat buzdolabında kapağı kapalı şekilde bekletmek de yine taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası.
Taş gibi yoğurt mayalamak için maya yapacağınız yoğurdun kıvamının da ideal olmasına dikkat edin. Sulu yoğurtlardan alınan maya, yeni yoğurdun da sulu olmasına yol açabilir.
Kalıp gibi yoğurt yapmanın bir başka sırrı, farklı süt çeşitlerini birlikte kullanmak. Sütünüzün yarısını manda, yarısını keçi sütü, kalanını ise inek sütü olarak tercih ederseniz daha kıvamlı bir yoğurt elde edersiniz.
Tüm bu püf noktalarından sonra yoğurdunuzu artık afiyetle tüketebilirsiniz! Bir sonraki mayalama için yoğurdunuzdan bir parça maya ayırmayı unutmayın!

Devamı: https://www.uplifers.com/yogurt-mayalamanin-puf-noktalari-evde-yogurt-nasil-yapilir/#ixzz76cwMK4sD