Turşu hazırlamanın bazı püf noktaları var.
Turşu hazırlamanın bazı püf noktaları var. Eğer iyi bir turşunuz olsun, verdiğiniz emekler boşa gitmesin istiyorsanız, bu ipuçları işinize çok yaracak.Turşu yapmak için genellikle en uygun zaman sonbahardır. Turşuda kullanacağınız meyve ya da sebzenin taze olmasına dikkat etmelisiniz. Mümkünse satın aldığınız meyve veya sebzeleri bir iki gün içinde turşu yapımında kullanın.
Turşuluk malzeme kadar saklanacak kap da oldukça önemlidir. Eğer turşu seven kalabalık bir aileyseniz 2,5-5 litrelik şişeleri tercih etmeniz daha uygun olur. Daha küçük kavanozlar da tercih edebilirsiniz. Asıl dikkat etmeniz gereken kabın plastik olmamasıdır.
Turşuda kullanacağınız su içme suyu olmalıdır. Böylece turşunuz daha uzun süre bozulmadan kalacaktır. Aynı zamanda turşunuzu tüketirken suyunu da rahatlıkla içebilirsiniz. Eğer musluk suyu kullanacaksanız kaynatıp bir akşam bekleyin. Süzdükten sonra turşunuzda kullanabilirsiniz.