Bu eğitim gezisi kapsamında, Çanakkale'nin ve Biga'nın yükselen turistik değeri olan Parion Antik Kenti'ne bir ziyaret gerçekleştirildi ve turist rehberlerine bu antik kent hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Tarihi Parion Antik Kenti ve Meslek İçi Eğitim
Eğitim gezisi, turistleri gezdirmek ve bilgilendirmek amacıyla çalışan rehberlere yönelik olarak düzenlendi. Bu gezide Parion Antik Kenti'ne gelen turistlere daha iyi hizmet verebilmek için rehberlere detaylı bilgiler sunuldu. Parion Antik Kenti, Antik Roma dönemine ait tarihi limanları ile bilinen bir önemli arkeolojik alan olarak öne çıkıyor. Eğitim gezisine, Parion Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş, ÇARO Başkanı Cihan Müşterioğlu ve ÇARO üyeleri katıldı. Bu etkinlik, turist rehberlerinin mesleki bilgilerini güncellemeleri ve bölge turizmine daha fazla katkı sağlamaları amacıyla düzenlendi.

Yapılan gezi ile ilgili ÇARO'dan yapılan açıklamada "Parion Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş ile koordine ederek meslektaşlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz Parion Antik Kenti ve çevresi meslek içi eğitim gezisinde bizlere Parion Antik Kenti Kazı Başkanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Keleş ve ekibi eşlik etti. 4 saat süren eğitim programında engin bilgilerini bizlerle paylaştıkları için Kazı Başkanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Keleş ve program boyunca bizlere eşlik eden Parion Antik Kenti Kazı Ekibi ailesine teşekkür ederiz. Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) olarak 'Kuzey Troas'ın Parlayan Yıldızı Parion Antik Kenti'nin tanıtım çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Haber: Senem Erdem İnal

Editör: Boğaz Gazetesi