Çanakkale'mizin birçok marka değeri var.

Çanakkale'mizin birçok marka değeri var. Şeftalisinden Bayramiç beyazına kadar...
Ama öyle bir ürünü var ki, başka şehirlerde de taklitleri yapılmaya çalışılsa da asla bizdeki gibi olmuyor.
Bahsettiğim marka, Ezine peyniri. Bu tatla büyüdük bizler.. Hala da yiyoruz Ezine'mizin güzel peynirini.
Koyun sütünden yapılan Ezine peynirinin bu kadar güzel olmasının bir sebebi de hayvanların Kazdağlarının eteklerinde yaşıyor olması.
Bol oksijene sahip olan Kazdağlarında yaşayan bu hayvanların bir de tabi 32 endemik bitki çevresinde otlanıyor olmasının da sebebi var. Yani Ezine peynirini Ezine peyniri yapan aslında bu... Hayvanların sütlerinin güzel olmasının asıl nedeni işte bu.

Peynir üretiminde kullanılan sütün içinde yaklaşık % 40 oranında keçi sütü, % 45-55 oranında koyun sütü, % 15 oranında da inek sütü olur. Ezine peyniri içinde starter kültür kullanılmaması, sütün belli bir bölgeden alınması peyniri diğer beyaz peynir türlerinden ayırmaktadır.

Tüm Ezine peyniri sevenlere afiyetler olsun...