Haftanın ortasına geldiğimizde ben de farklı bir heyecan oluyor.

Haftanın ortasına geldiğimizde ben de farklı bir heyecan oluyor. Yeni yemekler denemek için internette gezinmeye başlıyor ve tariflere dalıyorum.

Perşembe günü için yeni tariflerini buldum ve mevsimin özellikle sebzelerinden seçmeye çalıştığımızı belirtmeliyim.

Karnabahar Köftesi

1 adet küçük karnabahar
2 adet yeşil soğan
1 adet küçük kuru soğan
1 adet yeşil sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
Yarım bayat ekmek içi
Yarım bardak un
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane
Kızartmak için;
1 bardak sıvı yağ

Yapılışıana geçersek eğer; karnabahar suda yumuşayıncaya kadar haşlanıp, süzülür. Soğuyan karnabahar çatal ile ezilir. Bayat ekmek rondodan çekilir. Soğanlar, sarımsak ve maydanoz ince ince küçük doğranır.
Derin bir kapta tüm malzemeler yumurta ve un ile birlikte iyice yoğrulur. Köfte harcından elimiz ile parçalar alınıp köfte şekli verilir. Tavaya sıvı yağ konulup kızdırılır. Köfteler kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine konulur. Tüm köfteler bitene kadar aynı şekilde kızartılıp, daha sonra servis edilir.

Bir de Sebzeli Bulgur Çorbası tarifini uygulayacağım;

2 adet sivri biber( çarliston kullanacaksanız 1 adet)
2 adet domates rendesi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı yemeklik bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Nane
Pulbiber
7-8 su bardağı kaynar su

Yapılışına geçersek; öncelikle soğan, sarımsakları doğrayıp tencereye alalım. Biberleride çok minik olacak şekilde doğrayalım ve soğanlarımıza ekleyelim. Tuzumuzuda ekleyelim. Yağlarımızıda koyup soğan ve biberlerimizi güzelce kavuralım. Domates rendemizi de ekleyelim 5 dk kadar pişirelim. Salçalarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim. Bulgurumuzuda ekleyelim. Bir kaç tur çevirdikten sonra üzerine kaynar suyumuzu ekleyelim. İlk etapta 7 bardak ekleyelim suyumuzu. Yeterli gelmezse 1 bardak daha eklersiniz. Su miktarı bulgurdan dolayı farklılık gösterebilir. Baharatlarımızıda ekleyelim. Pişmeye bırakalım. Ortalama 15 20 dk piştikten sonra altını kapayabilirsiniz. Bu çorbada çabuk katılaşan bir çorbadır. Ertesi güne kalırsa kıvamı koyulaşır. Kaynar suyla kıvamını ayarlayabilirsiniz. afiyet olsun