İsmini ilk kez duyduğum bir tatlandırıcı ile sizleri tanıştırayım; panela.

İsmini ilk kez duyduğum bir tatlandırıcı ile sizleri tanıştırayım; panela.
Panela veya rapadura, genel olarak Orta Amerika ve genel olarak Latin Amerika olan ve şeker kamışı suyunun kaynaması ve buharlaşmasından elde edilen katı bir sükroz şekli olan rafine edilmemiş bütün kamış şekeri olarak tanımlanıyor.
Doğal tatlandırıcılar arasında ismi geçen bu tatlandırıcı, meyve suyunun kahverengi şekere dönüştüğü saflaştırma işleminden önce bir kurutma işlemine tabi tutulan şeker kamışı suyu imiş meğerse.

panela'nın yararları Bu harika doğal tatlandırıcıda bulduğumuzdan daha da önemlisi, özellikle sadece vitaminleri (özellikle A, C, D ve E vitaminlerine ek olarak B vitaminlerini) bulacağımız büyük besinleri ayırt edebiliriz mineraller (özellikle kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum, bakır, çinko ve manganez).
Ek olarak, tahmin edebileceğiniz gibi, aralarında daha büyük biyolojik ve besinsel değeri olan sakaroz, glukoz ve fruktoz varlığının bulunduğu çok zengin bir karbonhidratlı besindir.

Kaynak: https://tr.nature-via.com/panela-benefits-and-properties-of-the-best-natural-sweetener