Kış aylarının vazgeçilmezi balık...

Kış aylarının vazgeçilmezi balık... Geçi bu sene biraz pahalıdan gidiyor da olsa hem besleyiciliği hem de sofralara zenginlik katması ile yine de vagzeçilmiyor.
Her zamanında balık türü ise farklı tabi.
Ocak ayında en çok çıkan balıklardan biri uskumru diğerleri ise lüfer, palamut ve istavrit.

Uskumru: Izgarası ve dolması meşhurdur. Tuzlaması da çok lezzetlidir.
Lüfer: Mevsiminde ızgarası makbuldür. Pilaki ya da buğulama da yapılabilir.
Palamut: Izgarada ve fırında nefis olur.
İstavrit: Tavada ve fırında pişirilebilir.
Fırında istavrit tarifi
Kefal: Buğulaması lezzetlidir.
Hamsi: Tavada, fırında ve ızgarada pişirilebilir. Buğulaması ve yahnisi de çok lezzetli olur.
Mezgit: Tavada ve ızgarada güzel olur.