Ferah kokulu bir baharattır reyhan.
Ferah kokulu bir baharattır reyhan.Hem yemeklerde kullanılır hem çay olarak tüketilebiliriz. Bir sürü de faydası vardır...
Ilıman iklim bölgelerinde, suya yakın alanlarda çokça yetişen reyhan bitkisi aynı aileden gelen fesleğenle karıştırılır. Ancak bu ikisi farklı bitkilerdir. İçeriğinde bol miktarda antioksidan bulunan ve zamanında Osmanlı saraylarının da vazgeçilmez bitkileri arasında yer alan reyhanı yemeklere katabilir, içecek olarak tüketebilir, kişisel bakımınız için kullanabilir ve çok sayıda hastalığa karşı tedavi edici etkisinden faydalanabilirsiniz.
Reyhanın sağlık açısından birçok faydası bulunur. Bu faydalar:
Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direncinizi arttırır.
Kötü kolesterolü düşürerek kalp dostu bir tavır sergiler.
Mide asidini düzenler ve hazımsızlık gibi sorunlarınızın giderilmesine yardımcı olur.
Antienflamatuvar özelliği sayesinde ödem attırıcı etki gösterir.
Baş ağrısına iyi gelir.
Öksürüğe iyi gelir.
Cilt bakımı için kaynatılıp suyu tonik olarak kullanılabilir.