Yeniceli iş insanı Mehmet Çelik’in kızı Kalkım doğumu 22 yaşındaki Zeynep Çelik, 31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinde büyük bir zafere imza attı. Resmi olmayan sonuçlara göre 1983 seçmeni bulunan Kalkım’da 1853 seçmen sandığa giderek oy kullandı. Bunlarda 1786’sı geçerli sayıldı. Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeynep Çelik 889 oy alarak, iki dönemdir AK Parti’den belediye başkanı olarak görev yapan İbrahim Taşkın karşısında kazanan isim oldu. Taşkın 747 oy alırken, İYİ Partili Ahmet Şentürk’e sandıktan 73 oy çıktı. Zeynep Çelik, bağımsız aday olarak girdiği seçimleri kazanmasının yanı sıra, Türkiye’nin en genç kadın belediye başkanı olma unvanını da elde etti.

Bu durum bir süre sonra Türkiye gündemine oturdu. Ulusal haber kanalları ve sosyal medyada 22 yaşında seçim zaferi elde eden Zeynep Çelik konuşulmaya başlandı. Herke Zeynep Çelik’in kim olduğunu merak ederken, Kalkım’ın yeni belediye başkanı sosyal medya hesabından kısa bir açıklamayla zaferini kutladı.

Kendisine destek olanlara teşekkürlerini ileten Türkiye’nin en genç kadın belediye başkanı Zeynep Çelik, “Hep birlikte çabalarımız ve dualarımız ile çıkmış olduğumuz bu hizmet yolunda desteklerinizi esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Kalkım’a yakışır hizmeti getirmeyi, halkımıza değer vermeyi önümüzdeki 5 yılın her gününde kendime borç bilerek sizlere layık olacağım. BU başarı hepimizin!” cümlelerini kurdu.

Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de 31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinde, seçilen tek kadın belediye başkanı olan Zeynep Çelik, Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmi sonuçların açıklanmasıyla birlikte mazbatasını alarak koltuğuna oturacak.


Kaynak: Senem Erdem İnal