Çanakkale'de kaporta ustası olarak çalışırken, 2004'te geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci yüzünden tekerlekli sandalyeye mahkum olan 48 yaşındaki Ümit Burunlular, bilek güreşinde Çanakkale ile Türkiye’yi büyük başarı ve gururla temsil etmeyi sürdürüyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı ve milli sporcu olan Ümit Burunlular, bilek güreşine 2011 yılında başladı. Bilek güreşi sporunda Avrupa ve dünyada rakiplerine şans tanımadı. Başarılarla dolu bir 12 yıl geçiren Ümit Burunlular'ın bileği bükülmüyor. Bu sürede 9 dünya birinciliği, 9 Avrupa birinciliği ve 43 Türkiye birinciliği olmak üzere madalyalar ve kupalar kazandı.

Çanakkale’nin gururu Burunular son olarak 23 Eylül’de Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenen ’XIX. Judgement Day Hungarian World Cup’ Bilek Güreşi Dünya Kupası Turnuvasında, ağır siklet Kategorisinde Türkiye’yi temsilen sağ ve sol kolda dünya şampiyonluğunu kazandı. Burunluların başarısı Çanakkaleli hemşehrilerinin göğsünü bir kez daha kabarttı. Türk bayrağını şampiyonluk kürsüsünde dalgalandıran Ümit Burunlular, çok sayıda tebrik aldı.

Haber: Veysel Akın Salkın

Editör: Boğaz Gazetesi