Gelelim bugün bir diğer baharat çeşitimize; defne yaprağı ve onun faydaları.

Gelelim bugün bir diğer baharat çeşidimize; defne yaprağı ve onun faydaları. Yiyeceklere lezzet vermesi için baharat olarak kullanılır.
Ateşi düşürür, terletir.
Çayı içilirse şiddetli baş ağrılarına iyi gelir.
Kaynatılan suyuna oturmak suretiyle mesane hastalıklarını iyileştirir.
Kaynatılan suyuyla banyo yapılırsa vücudu uyarıp zindeleştirir.
İştahı açar, hazmı kolaylaştırır.
Yaprakları sirke ile kaynatılıp gargara yapılırsa diş ağrılarını keser.
Kuru bakliyatların ( fasulye, nohut, mercimek vb.) içine konursa güvelenmesini veya böceklenmesini önler.

Peki Defne yaprağını nasıl kullanabiliriz; çayını yaparak mesela! Defne yaprakları yaz sonunda toplanır, gölgelik ve havadar yerde kurutulur. Parçalanmış kuru yapraklarından 2-3 adedi 5 bardak kaynar suya atılır. 2-3 dakika kaynatılır. 10 dakika beklenir. Yemekten sonra veya yemek araları günde 2-3 fincan içilir. Çok fazla içilmemelidir. Kusturucudur.