Çanakkale'de 9 bin 100 hektarlık alana su hizmeti Çanakkale'de 9 bin 100 hektarlık alana su hizmeti

ÇOMÜ Çocuk Gelişimi programı öğrencileri ile iş birliği yaparak anaokulu öğrencilerine yönelik bir doğa gezisi düzenlediler. Bu etkinlik, doğa ve çevre bilincini aşılamayı amaçlayan Doğanın Sesi projesi kapsamında Dardanos Kampüsü’nde hayata geçirildi. Projenin gerçekleşmesinde birçok yerel kuruluşun desteği önemli rol oynadı. Ser-Tur, Haydi Kirala, Emin Kuyumculuk, Taha Lojistik, HÇ Ticaret, Ahmet Usta, Bukibaa Accessory, Cenk Global Lojistik ve Menderes Kardeşler’in katkılarıyla proje hayata geçirildi. Ayrıca, Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Emine Merve Uslu, “Sosyal Beceri” dersi kapsamında projeye destek verdi.

Proje, İstanbul’da Zeytin Atölye’nin uyguladığı doğa ile taklit yönetiminin eğitime uyarlanmış hali olan biyomimikri eğitimini Çanakkale’ye getirdi. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Zehra Eda Çayırlı, Kübra Halime Rüzgar, Duygu Güdek ve Kubilay Özdemir, bu yenilikçi eğitim modeli ile üniversite öğrencilerine farklı bir eğitim yaklaşımı sundu. Proje, hem üniversite öğrencilerine hem de anaokulu öğrencilerine fayda sağladı.

Çocuk Gelişimi Öğrencilerinden Doğa Kaşifliği
Çevre ve doğa bilinci oluşturmayı amaçlayan biyomimikri eğitimi, ÇOMÜ Çocuk Gelişimi programı öğrencileri tarafından uygulandı. İstanbul’dan proje için gelen Zeytin Atölye Eğitmenleri Elif Meltem Koç ve Elif Nur Aksoy, öğretmen adayı öğrencilere eğitim verdi. Bu eğitim, öğretmenlik yapacakları anaokulu öğrencilerine çevre ve doğa bilincini kazandırmak için önemli bir adım oldu. Çocuk Gelişimi öğrencileri, öğrendiklerini Çanakkale Ay Kreş’teki miniklerle doğada öğrenme etkinliklerinde uyguladılar. Anaokulu öğrencileri, ÇOMÜ öğrencileriyle birlikte doğa kaşifliği yaparak kuşları ve kuş tüylerini inceledi. Bu incelemeler sonucunda, uçak kanatlarının nasıl yapıldığını öğrenen minikler, üniversitelilerle birlikte maket uçaklar yaptılar. Yerli Hürkuş ve Akıncı uçaklarının köpük maketlerini birleştirip uçurmaya çalışarak eğlenceli ve öğretici bir deneyim yaşadılar. Etkinlik sonunda anaokulu öğrencilerine boyama kitabı, broş ve şekerleme dağıtıldı. . Proje, ÇOMÜ Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Tanju Güdük ve sosyal sorumluluk dersi sorumlusu Öğr. Gör. Onur Bayram'ın yanı sıra, Ay Kreş öğretmenleri Okul Müdürü Asiye Akyel, Kurucu Esranur Çayıroğlu ve diğer öğretmenlerin katılımıyla başarıyla tamamlandı.
 

Muhabir: Şahver Banu Çağlak