Çanakkale'nin  o köyünde hayır yemeği düzenlenecek Çanakkale'nin  o köyünde hayır yemeği düzenlenecek

ÇOMÜ Dardanos kampüsünde bulunan uygulama alanında, uzman öğretim elemanları eşliğinde tüm gerekli hazırlıkları yapan öğrenciler, tarihin derinliklerine doğru yolculuk yaptılar. Verilen eğitim ve öğretimin kalitesinden memnun kalan öğrenciler, ÇOMÜ lü olmanın bir ayrıcalık olduğunu dile getirdiler. Alanında uzman olan akademisyenler; Doç. Dr. Barış Özalp, Doç. Dr. Deniz Acarlı, Öğr. Gör. Dr. Melike İdil Öz, Öğr. Gör. Ogün Gezen ve Öğr. Gör. Çetin Kedioğlu tarafından verilen eğitimle derin tarihi yakından tanıdılar. 
Sualtı Teknolojisi program başkanı Öğr. Gör. Çetin Kedioğlu; “Programımız 2 yıl boyunca teorik ve uygulama alanında multidisipliner dalış eğitim ve öğretimini gerçekleştirmektedir. Öğrencilerimiz patenti bize ait olan Nitrox Analizör cihazı sayesinde, karışım gaz nitrox tüplerini kendileri hazırlayarak, uzmanlık alanı olan bu dalışları, ülkemizde ilk ve tek ÇOMÜ bünyesinde yapmaktadırlar. Nitrox dalışları uluslararası alanda ilgi gördüğünden ötürü ülkemizde de artarak yaygınlaştırılmasını amaçlamaktayız. Bu sayede, Sualtı Turizmi alanında gelişen, Çanakkale’nin derin tarihine daha uzun, daha güvenli dalışlar yapmanın önü açılmış olacaktır.  Üniversitemiz, Çanakkale ve ülke genelinde dalış eğitimini çok yönlü olarak vermektedir. Eğitim kalitesini yenilikçi teknolojilerle geliştirerek kaliteyi yükseltiyoruz.”

Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku: “Alanımızda ülkenin en iyi eğitimini vermenin hedefindeyiz. Potansiyelimiz, eğitim kalitemiz ve imkanlarımız üst düzeydedir. Çanakkale genelinde gerek kurumlar, sivil toplum kuruluşları, kulüpler ve halkımız; Eğitim ve öğretim kalitemizin çıktılarından yararlanabilirler. Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale’yi denizciliğin merkezi yapmakta kararlıdır. Bizler ülkemize, üniversitemize ve Çanakkale’ye alanımızda en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi