Metruk yapı tepkilerin odağında
Çağlayan, Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan ve mülkiyeti Vakıflar Müdürlüğü ile Milli Emlak’a ait olan tescilli yapının 2020 yılında İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini hatırlattı. Ancak aradan geçen sürede yapının kullanılabilirliğini yitirdiğini ifade etti.
Yangın sonrası ağır hasar aldığı belirtilen yapının uzun süredir metruk halde bulunduğunu kaydeden Çağlayan, mevcut fiziki şartların buranın kamu hizmeti amacıyla kullanılmasına imkan tanımadığını dile getirdi.

Yetkililerle görüşme gerçekleştirildi
Konuya ilişkin İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürü Mustafa Tolga Karaoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Çağlayan, sürecin detaylı şekilde ele alındığını ifade etti. Görüşmede karşılıklı istişarelerde bulunulduğu ve çözüm yollarının değerlendirildiği aktarıldı.
“Bu görüntü kabul edilemez”
Açıklamasında sert ifadeler kullanan Çağlayan, “Çanakkale’nin vitrini olan Cumhuriyet Meydanı’nda bu görüntü asla kabul edilemez” diyerek yetkilileri göreve çağırdı. Sürecin takipçisi olacaklarını belirten Çağlayan, kamuoyunun da bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.




