Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla yola çıkan 37 kişilik hacı adayı kafilesi için Merkez Tacettin Aslan Camii’nde bir uğurlama programı düzenlendi.
Hacı adayları için gerçekleştirilen törende, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, tekbirler, telbiyeler ve ilahiler yankılandı. Manevi atmosferin hâkim olduğu programa, Çanakkale İl Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Durmaz, kafile görevlileri, hacı adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şube Müdürü Ahmet Durmaz, programda hacı adayları için dua etti. Edilen dualar sırasında duygusal anlar yaşanırken, hacı adayları da yakınlarıyla vedalaşarak helalleşti.
Gözyaşları ve dualar eşliğinde uğurlanan hacı adayları, büyük bir heyecan ve manevi hazırlık içinde kutsal yolculuklarına çıktı.
Çanakkale İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Şehitler Diyarı Çanakkale'den 2025 yılının son hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın hac organizasyonu kapsamında 31 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan hareket edecek olan 37 kişilik hacı grubumuz için Merkez Tacettin Aslan Camii’nde bir uğurlama programı düzenlenmiştir. Hacı adaylarımızın bu kutsal yolculuklarının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, kendilerine ve sevdiklerine kazasız, sağlıklı ve huzurlu bir yolculuk dileriz.”
Hacı adaylarının 6 Temmuz 2025 tarihinde yurda dönmeleri bekleniyor. Çanakkale'den uğurlanan bu son kafileyle birlikte, il genelinden kutsal topraklara giden hacı adaylarının sayısı da tamamlanmış oldu.
Vatandaşlar, hacı adaylarını sevgi ve dualarla uğurlarken, bu anlamlı yolculuğun manevi değeri bir kez daha hissedildi.